Distribuie postarea:

Vineri, 2 februarie 2024, au avut loc lucrările Consiliului Național al Federației COLUMNA -SCOR, prilej cu care au fost analizate problemele cu care se confruntă salariații din ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ.
În prezența DOAMNEI MINISTRU al Muncii și Solidarității sociale, SIMONA BUCURA OPRESCU, au fost analizate revendicările care fac obiectul grevei generale declanșate de Federația COLUMNA- SCOR la nivelul administrației publice locale.
Având în vedere negocierile purtate miercuri, 31 ianuarie, respectiv joi, 1 februarie cu reprezentanții Guvernului și a Ministerelor de linie – Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, confirmate în cadrul Consiliului Național și de Doamna Ministru al Muncii, negocieri în care s-au avansat soluții pentru revendicările formulate, Consiliul Național al Federației COLUMNA-SCOR a aprobat, la propunerea Sindicatului Național SCOR, suspendarea pentru două săptămâni a grevei.
Este un armistițiu de două săptămâni, răgaz acordat Guvernului pentru evaluarea completă a impactului bugetar, identificarea sursei de finanțare și inițierea actelor normative necesare.
Totodată, va fi inițiată și modificarea HG nr. 302/2022, astfel încât funcționarii publici să aibă dreptul de a negocia acorduri colective la nivelul grupului de unități și nu doar la nivelul limitat la fiecare primărie în parte.
În privința noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, am primit din nou asigurări că personalul din administrația publică locală, va fi salarizat conform unei grile stabilite prin lege, urmând ca această competență să nu mai aparțină Consiliul Local/județean.
Referitor la proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, prin care se urmărește introducerea unei noi evaluări, prin verificarea, în scris, a cunoştinţelor teoretice privind actele normative care reglementează activităţile a căror îndeplinire este cerută conform fişei postului funcţionarului public, am transmis Ministerului Muncii că Federația COLUMNA-SCOR se opune categoric acestei inițiative și a solicitat Guvernului să avizeze negativ acest demers.
Având în vedere că o parte din Instituțiile avizatoare – Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social și Agenția Națională a Funcționarilor Publici, au dat deja aviz negativ, punctul de vedere al Guvernului va fi unul identic.
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL FEDERAȚIEI COLUMNA-SCOR