Distribuie postarea:

Federația COLUMNA-SCOR, reprezentativă la nivelul sectoarelor de activitate Asistență Socială și Administrație Publică a luat act cu siderație de măsura pe care Guvernul urmează să o adopte printr-un recent proiect de ordonanță de urgență – plata în anul 2024 a tranșei aferentă anului 2023 cuvenită salariaților în baza unor hotărâri judecătorești.
Este inadmisibil într-un stat de drept ca Guvernul să nu respecte autoritatea unor sentințe definitive pronunțate de instanțele de judecată.
Solicităm să se renunțe la această măsură aberantă, care încalcă flagrant Constituția României și se constituie într-un precedent extrem de periculos.
Consecința va fi accea a promovării unor noi procese în instanță iar costurile finale pe care le va plăti statul român vor fi cu 20-30% mai mari, datorită inflației și dobânzilor penalizatoare care vor greva și mai mult bugetul de stat.
Am solicitat Guvernului să dispună eliminarea acestei prevederi din proiectul de OUG, în caz contrar vor apărea noi tensiuni sociale și acțiuni de protest.
Departamentul de comunicare al Federatiei COLUMNA-SCOR