Distribuie postarea:

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a răspuns rapid și pozitiv acestui demers și a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern care permite reactualizarea acestor standarde de cost pe componenta serviciilor privind protecția copilului.
Față de această propunere legislativă, Federația Columna a înaintat deja o adresă
În schimb, constatăm cu regret că Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități întârzie să facă acest lucru, deși rectificarea bugetară este iminentă.
Pentru reușita demersului de reactualizare a standardelor de cost, cele 2 autorități trebuie să colaboreze în același timp, fără a exista defazaje.
Atragem atenția că pasivitatea A.N.D.P.D. poate avea consecințe deosebit de grave în privința finanțării serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități, în contextul în care pe componenta copil, am constat deja că este nevoie de o majorare cu 50% a standardelor minime de cost specifice, existând riscul colapsului financiar al DGASPC-urilor în perioada imediat următoare.
Pentru a grăbi aceste demersuri legislative, Federația Columna s-a adresat direct Ministerului Muncii și Solidarității Socială, pentru a impulsiona A.N.D.P.D. să reacționeze pozitiv.
REAMINTIM că este necesar ca reactualizarea standardelor de cost să aibă loc înainte de rectificarea bugetului de stat, astfel încât influențele financiare generate de majorarea acestora să se regăsească în sumele alocate unităților administrativ teritoriale pentru finanțarea serviciilor sociale.
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL FEDERAȚIEI COLUMNA