Distribuie postarea:

În data de 7 iunie 2022 Federația Columna a a fost prezentă la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru a discuta pe marginea revendicărilor federatiei transmise Ministerului încă data de 31 mai 2022, respectiv:
I. Aplicarea Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revendicare generala valabila pentru toți salariații care trebuiau să beneficieze în 2022 de toate prevederile legii salarizării;
II. Reactualizarea standardelor minime de cost pentru ASISTENȚA SOCIALĂ;
III. Aprobarea de normative de personal pentru ASISTENȚA SOCIALĂ.
Referitor la revendicarea principala, legata de aplicarea legii salarizării, reprezentanții Ministerului Muncii au precizat că la acest moment la nivelul Ministerului nu este un lucru un proiect de act normativ și că o decizie în acest sens aparține exclusiv Guvernului.
Privitor la standardele minime de cost pentru serviciile sociale, Federația a susținut că, în contextul inflației galopante din ultima perioadă, care a generat majorarea prețurilor la bunuri și servicii, DGASPC-urile nu vor avea resurse suficiente până la sfârșitul anului pentru plata salariilor și utilităților.
Reprezentanții Ministerului au recunoscut că este necesară o reactualizare a standardelor de cost care permit finanțarea ASISTENȚEI SOCIALE, dar nu au înaintat un termen pentru adoptarea unui proiect de act normativ în acest sens.
În privința elaborării unui nou normativ de personal în asistența socială, care să permită construcția unei scheme de personal corecte, Ministerul a manifestat deschidere.
În colaborare cu partenerii noștrii din DGASPC-uri vom elabora o propunere de normativ care va fi susținută împreună în fața Ministerului Muncii.
În contextul în care revendicările principale legate de salarizare, respectiv reactualizarea standardelor de cost nu au primit termene clare de rezolvare, acțiunile de protest ale Federației vor continua conform programului deja anunțat, în zilele de 15 și 16 iunie 2022, între orele 11.00- 13.00 în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
SCUZA ETERNĂ CĂ NU MAI SUNT BANI NU MAI POATE FI ACCEPTATĂ.
Departamentul de Comunicare al Federației Columna.