F.S.A.P.C.L.R.   COLUMNA

ÎMPREUNĂ PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ

Va redăm, spre informare, Minuta sedintei desfasurata la Ministerul Muncii, în prezenta Domnului Ministru Delegat pentru Dialog Social, prilej cu care au fost abordate aspecte foarte importante referitoare la particularitatile de acordare a normei de hrana politistilor locali potrivit  HGR 171/2015, respectiv necesitatea clarificarii unor situații speciale precum: concediul de odihna, concediul medical, concediul fara plata. Pentru rezolvarea acestor situatii, Domnul Ministru Delegat pentru Dialog Social, LIVIU MARIAN POP, si-a manifestat întreaga disponibilitate de rediscutare a acestui act normativ pe baza argumentelor prezentate de reprezentantii UNIUNII SINDICATELOR POLITISTILOR LOCALI DIN ROMANIA.
Deosebit de important de precizat este si faptul ca la sedinta mai sus amintita au fost invitate mai multe structuri sindicale, insa prezente au fost doar Federația Columna și Uniunea Sindicatelor Politistilor Locali din Romania, fapt care denotă încă o dată dacă mai era nevoie, preocuparea continuă a acestor organizații sindicale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă politisti locali, apreciere care nu subzista in cazul altor organizatii sindicale similare.

Locul:                             Direcţia Dialog Social

                                      Bv. Magheru 7

Data:                              luni, 13 iulie 2015, ora 14:00

 

Participanţi:                   

Din partea MMFPSPV: Dl. Liviu Marian Pop – Ministru delegat pentru Dialog Social

                                   Dl. Ciprian Dragomir, director adjunct, Direcţia Dialog Social

Uniunea Sindicală a Polițiștilor Locali din România: Dl. Dan Vârlan președinte

                                                                                  Dl. Cosmin Alexandru, prim vicepreședinte

Federația Columna: Dl. Sorin Stan președinte

                                   Dl. Puiu Lucian Ciprian secretar general

Domnul Liviu Marian Pop – ministru delegat pentru Dialog Social deschide discuţia şi salută de bun venit participanţii și prezintă ordinea de zi conţinută în invitaţie, după cum urmează:

-       Solicitările reprezentanților Uniunii Sindicale a Polițiștilor Locali din România.

Domnul Sorin Stan, președinte Federația Columna a subliniat că HG 171/2015 privind stabilirea metodologiei și a regulilor de aplicare a drepturilor prevăzute la art. 35 alin 1 din Legea poliției locale nr. 155/2010 prevede că personalul poliției locale poate beneficia de hrană gratuită, în baza normei de hrană zilnică stabilită conform acestei metodologii. Acest act normativ a fost inițiat de Ministerul Dezvoltării regionale și administrației publice, însă se impun unele clarificări pentru anumite situații precum: concediul de odihnă, concediul medical, concediul fără plată, etc. (propunere, actualizarea acordării normei de hrană printr-un ordin similar celui existent la Ministerul Afacerilor Interne). De asemenea, domnul Stan apreciază că se impune promovarea statutului polițistului prin inițiativă legislativă.

Reprezentanții Uniunii Sindicale a Polițiștilor Locali consideră că se impune o profesionalizare a personalului poliției locale, cu accent pe formarea profesională continuă a acestuia.

Domnul ministru delegat pentru dialog social Liviu Marian Pop susține că această Hotărâre de Guvern a fost dezbătută cu partenerii sociali în cadrul comisiei de dialog social de la Ministerul Finanțelor Publice în luna martie a.c. și propune ca procedură de lucru reanalizarea acestei HG pentru a se vedea dacă se poate interveni în actualul exercițiu financiar și a se identifica sursele de finanțare.

Domnul ministru delegat pentru dialog social și-a manifestat întreaga disponibilitate de a rediscuta această Hotărâre de Guvern pe baza argumentelor prezentate de reprezentanții Uniunii sindicale a polițiștilor locali, în sensul de a elabora o propunere de modificare a HG, cu o atenție specială pe delimitarea atribuțiilor (patrulele mixte din municipii).

Având în vedere că nu au mai fost solicitări de luări de cuvânt, domnul Liviu Marian Pop– ministru delegat pentru dialog social multumeşte participanţilor la întalnire şi închide discuţia la ora 15.00.

Director adjunct,

Ciprian Dragomir

                                                                      Întocmit, LuminiţaAlexandru – expert superior

Card discount