F.S.A.P.C.L.R.   COLUMNA

ÎMPREUNĂ PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ

Adresa transmisă de către Federația Columna către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice referitoare la urgentarea începerii discutiilor asupra proiectului lege privind statutul polițistului local.
Am subliniat faptul că orice întârziere în începerea discuțiilor pe această temă este în măsură să amplifice tensiunile sociale deja existente pe fondul tergiversării adoptării legii unice de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar, tensiuni care pot culmina inclusiv cu acțiuni sindicale imediate și de amploare ale polițiștilor locali.

vezi adresa..........

Federația Columna - prin Uniunea Sindicatelor Politistilor Locali din România este reprezentativă la nivel de grup de unitați direcții de poliție locală. Este o reprezentativitate obținută în premieră la acest nivel care deschide calea atingerii obiectivelor pentru care luptă intreg personalul încadrat la politia locala și care certifică seriozitatea si perseverenta acestei structuri sindicale formată exclusiv din politisti locali.

Vezi reprezentativitate...........

Va redăm, spre informare, Minuta sedintei desfasurata la Ministerul Muncii, în prezenta Domnului Ministru Delegat pentru Dialog Social, prilej cu care au fost abordate aspecte foarte importante referitoare la particularitatile de acordare a normei de hrana politistilor locali potrivit  HGR 171/2015, respectiv necesitatea clarificarii unor situații speciale precum: concediul de odihna, concediul medical, concediul fara plata. Pentru rezolvarea acestor situatii, Domnul Ministru Delegat pentru Dialog Social, LIVIU MARIAN POP, si-a manifestat întreaga disponibilitate de rediscutare a acestui act normativ pe baza argumentelor prezentate de reprezentantii UNIUNII SINDICATELOR POLITISTILOR LOCALI DIN ROMANIA.
Deosebit de important de precizat este si faptul ca la sedinta mai sus amintita au fost invitate mai multe structuri sindicale, insa prezente au fost doar Federația Columna și Uniunea Sindicatelor Politistilor Locali din Romania, fapt care denotă încă o dată dacă mai era nevoie, preocuparea continuă a acestor organizații sindicale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă politisti locali, apreciere care nu subzista in cazul altor organizatii sindicale similare.

Read more: Stimati colegi

Card discount