F.S.A.P.C.L.R.   COLUMNA

ÎMPREUNĂ PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ

CĂTRE

DIRECȚIILE GENERALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI

       SPRE ȘTIINȚĂ LIDERULUI DE SINDICAT

 

Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România - ”COLUMNA”, a solicitat Ministerului Muncii comunicarea unui punct de vedere cu privire la modul de aplicare al Legii de aprobare a OUG 35/2015,  devenită Legea nr. 293/2015.

Răspunsul transmis Federației Columna este unul foarte clar și care nu lasă loc de interpretări, cităm- ” potrivit acestui act normativ, începând cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază și al sporurilor de care beneficiază personalul din cadrul sistemului public de asistență socială se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

 

În acest context, solicităm tuturor instituțiilor publice care fac parte din sistemul public de asistență socială să procedeze la stabilirea salariilor personalului angajat/numit în funcții publice, conform clarificărilor transmise de Ministerul Muncii – singurul for abilitat conform legii să asigure interpretarea și aplicarea unitară a legislației în materia salarizării.

Card discount