F.S.A.P.C.L.R.   COLUMNA

ÎMPREUNĂ PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ

Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România - ”COLUMNA”, prin Secretarul General, Puiu Lucian Ciprian, a fost prezentă în data de 3.11.2015 la ședința Comisiei de Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților cu prilejul dezbaterilor preliminare asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.35/2015 pentru modificarea și completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

În cadrul dezbaterilor, reprezentantul Federației a susținut, argumentat, necesitatea păstrării proiectului de lege în varianta adoptată de către Senat, respectiv a amendamentului referitor la majorarea salarială cu 25% pentru personalul din sistemul public de asistență socială.

În privința acestui amendament, Ministerul Finanțelor Publice a formulat concluzii de respingere a acestuia, acest punct de vedere fiind însă unul minoritar, fiind combătut atât de reprezentantul federației cât și de membrii comisiei parlamentare, deputații prezenții fiind de acord cu această majorare.

Votul în plenul comisiei se va da săptămâna viitoare, moment la care Federaţia Columna  va fi de asemenea prezentă  pentru a ne asigura că amendamentul va fi admis de către Comisia de Sănătate.

Precizăm că din partea organizațiilor sindicale, la ședința anterior amintită au participat și delegați ai Federației Sanitas.

Card discount