F.S.A.P.C.L.R.   COLUMNA

ÎMPREUNĂ PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ

Federatia Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania „COLUMNA”, membra a CNSLR – Fratia,  avand calitatea de organizator al actiunilor de pichetare din perioada 11 -14 mai 2015, in parteneriat cu SNFP, va informeaza ca pe parcursul celor 4 zile consecutive de protest  desfasurate în fata Guvernului Romaniei au fost prezenti peste 2000 de membrii de sindicat  din urmatoarele judete: Calarasi, Buzau, Bacau, Mures, Vrancea, Prahova, Botosani, Iasi, Vaslui, Arges, Dambovita, Galati, Satu Mare, Hunedoara, Brasov, Cluj, Bistrita- Nasaud si sectoarele Municipiului București.

Din punct de vedere al institutiilor publice reprezentate, au  participat membrii de sindicat din institutii publice deconcentrate, asistenta sociala, consilii judetene, primarii, servicii publice subordonate consiliilor judetene sau primariilor, politie locala.

Reamintim ca actiunile noastre au fost legate de următoarele revendicari:

- aplicarea, de urgenta, a prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice pentru salariatii din administratia locala, precum si corectarea discrepantelor salariale generate de aplicarea Legii 71/2015;

-     acordarea celui de-al 13-lea salariu;

-     inceperea negocierilor privind un nou regulament de sporuri;

- acordarea, in mod nediscriminatoriu, a voucherelor de vacanta(functionari publici si personal contractual) precum si aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 8/ 2009  modificata si completata prin Legea 94/ 2014.

In urma protestelor,  Guvernul a promis ca pana la sfarsitul lunii mai 2015 va veni cu solutii legislative menite sa rezolve revendicarile, in caz contrar Federatia Columna urmand a analiza oportunitatea organizarii altor actiuni de protest.

PRESEDINTE

Sorin STAN