F.S.A.P.C.L.R.   COLUMNA

ÎMPREUNĂ PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ

”O să începem discuția asupra salarizării în funcția publică. O să vă propun o abordare în două etape. 
Astăzi o să avem o primă discuţie pe un proiect de ordonanţă de urgenţă pe care ni-l putem asuma noi ca guvern şi care vine cu ideea unei corectări imediate a disfuncţionalităţilor care au venit pe fondul creşterii salariului minim şi a comprimării claselor salariale în jumătate inferioară a grilei de salarizare. Deci asta vom aborda prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă. Obiectivul este să aplicăm acest proiect de ordonanţă de urgenţă încă din a doua jumătate a acestui an şi în cursul anului viitor. Deci vom veni cu o mobilizare bugetară pe care ne-o putem asuma din a doua jumătate a acestui an şi pentru 2017, care va avea ca obiectiv o corectare a acestor disfuncţionalităţi salariale, care au dus la suprapuneri de salarii între clasele salariale de jos şi care vor corecta şi o parte din problemele care apar acolo unde în aceeaşi categorie de funcţionari, cu aceleaşi responsabilităţi putem avea salarii diferite pentru că oamenii au fost recrutaţi în perioade diferite. Deci vom veni cu această primă corectură, rezolvând astfel o problemă de echitate, dar şi de legalitate, pentru că sunt situaţii în care funcţionari care asumând aceeaşi responsabilitate au salarii diferite, merg în justiţie şi câştigă tocmai pentru că e o abordare aşa cum se dau salariile astăzi, una incorectă. Deci vom corecta o parte din aceste probleme, mai ales pe partea de categorii salariale din jumătatea inferioară a grilei de salarizare. Astăzi vom avea o primă discuţie pe acest proiect de ordonanţă pe care Ministerul Muncii l-a pregătit în coordonare cu Ministerul de Finanţe şi cu Cancelaria, cu obiectivul de a-l adopta săptămâna viitoare după discuţii pe care doamna ministru le va avea încă începând de astăzi cu partenerii sociali, cu sindicatele. 
O a doua abordare cu care vom veni, complementară acestui proiect de ordonanţă, este un proiect de lege pe care vreau să-l punem doar în dezbatere publică, un proiect de lege care să vină cu o abordare multianuală, din 2018 încolo, în ideea de a evolua spre o salarizare unitară pe care s-o gândim şi în corelare cu reforma administraţiei publice pe care o pregătim, o reformă a administraţiei publice fără un sistem de salarizare clar şi adaptat nu va fi eficientă. Îmi dau seama că din punct de vedere politic va fi dificil să avem o decizie pe o astfel de abordare multianuală în cursul acestui an. Dar cred că este de datoria noastră să venim cel puţin cu propunerea şi să propunem dezbaterii publice un astfel de proiect, care să fie în coerenţă, cum am spus, şi cu reforma administraţiei. 
Şi acest proiect de lege în dezbatere publică o să-l discutăm în guvern în perioada imediat următoare, după care o să începem dezbaterile cu sindicatele şi cu societatea civilă. 
Cele două abordări se leagă, propunem această ordonanţă pentru a acoperi, deci a doua jumătate a acestui an şi 2017 în ideea că un proiect de lege care să aibă o abordare multianuală probabil că nu va avea un efect înainte de 2018 şi atunci până în 2018 venim cu corecturile şi cu rezolvarea acestor inechităţi prin ceea ce ne putem permite din punct de vedere al bugetului. Deci asta e abordarea pe care v-o propun. Astăzi o să discutăm acest proiect de ordonanţă cu obiectivul de a-l adopta săptămâna viitoare, oricum după discuţii cu partenerii sociali, în aşa fel încât el să poată să fie aplicabil din a doua jumătate a acestui an.
O să începem cu aceasta şedinţa de guvern.”
Scurte concluzii: 1. guvernul actual nu-si va asuma un proiect al legiii salarizarii, asadar e posibil ca anul acesta sa nu avem o noua lege a salarizarii care sa si intre in vigoare, aruncand sarcina elaborarii acesteia pe guvernarile viitoare - se face vorbire despre o anumita propunere legislativa, dar nu e nimic concret, aceasta modalitate de actiune fiind tipică deja Guvernarii Ciolos - o guvernare plina de intentii bune dar care refuza sa se concretize;
2. s-a pus problema elaborarii unui proiect de ordonanta de urgenta al cărui scop sa fie - corectarea unor disfuncţionalităţi salariale, care au dus la suprapuneri de salarii între clasele salariale de jos....... şi care vor corecta şi o parte din problemele care apar acolo unde în aceeaşi categorie de funcţionari, cu aceleaşi responsabilităţi putem avea salarii diferite pentru că oamenii au fost recrutaţi în perioade diferite.”
Din punctul nostru de vedere, daca s-a apreciat ca este nevoie de o ordonanta de urgenta, aceasta ar trebui sa-si produca efectele imediat, din luna mai 2016. A arunca intrarea in vigoare a acestei ordonante de urgenta la nivelul lunii agusut 2016 nu face altceva sa conduca la pierderea caracterului urgent al măsurii.
În acest context, în care practic nu s-a spus și nici nu s-a oferit nimic concret, vom continua acțiunile deja planificate impreuna cu CNSLR FRATIA si alte federatii bugetare din confederatie pentru a determina guvernul sa vina cat mai urgent cu masurile favorabile asteptate indelung de salariati: deblocarea legii salarizarii, rezolvarea inechitatilor salariale existente in sectorul bugetar incepand din 2010 și blocarea intentiei guvernului de a bloca nivelul salariului minim pe economie pana in anul 2020. Astfel, in perioada 13-14 aprilie 2016, Secretarul General al Federatiei Columna - Puiu Lucian Ciprian va fi prezent alături de Președintele FSE SPIRU HARET -Marius Nistor în județele Mureș și Cluj pentru consultări cu sindicatele bugetare din Mureș, Cluj si Harghita în vederea stabilirii în concret a viitoarelor activității menite să asigure atingerea celor trei obiective mai sus amintite.

Card discount