F.S.A.P.C.L.R.   COLUMNA

ÎMPREUNĂ PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ

-          Spre stiință Liderului de Sindicat

 

Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România - ”COLUMNA”, prin Secretarul General,  Puiu Lucian Ciprian, a fost prezentă în data de 10.11.2015  la ședința comună  a  Comisiilor   de Muncă și Protecție Socială și a celei de Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților cu prilejul dezbaterilor finale asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.35/2015 pentru modificarea și completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Proiectul de lege a suferit mai multe ajustări ca urmare a multiplelor amendamente depuse la Comisie cu puțin timp înainte de data începerii dezbaterilor și care au prezentate chiar în timpul ședinței, amendamente care s-au concretizat în următoarele măsuri:

-        Creșterea cu 10% a salariilor de bază și a sporurilor rămase în afara salariului de bază pentru personalul din administrație, începând cu 01.12.2015, față de nivelul acordat în luna noiembrie 2015 ;

-        Creșterea cu 25% a salariilor de bază în asistență socială, începând cu 01.12.2015 față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

Proiectul de lege a fost adoptat astăzi, 11.11.2015,  cu majoritate covârșitoare,  de  către plenul Camerei Deputaților.

În perioada următoare vom întreprinde toate demersurile necesare pentru a ne asigura că legea va fi promulgată de Președintele Klaus Iohannis. În acest sens, tot astazi, conducerea Federației, în echipa formată din Președintele Sorin Stan, Vicepreședintele Luminița Olteanu și Secretarul General Puiu Lucian, a participat la dezbaterea  organizată de doamna Senator Mariana Câmpeanu pe tema ”Asistența Socială – Trecut, prezent și viitor”, prilej cu care s-a solicitat în mod public Partidului Național Liberal să susțină promulgarea  în regim de urgență a legii.

 

În timp util vă vom comunica forma finală a  legii,  trimisă la promulgare de la Camera Deputaților.

 

Extras raport Camera Deputatilor.....

Card discount